Archief

Reis naar Istanbul

Datum: 11 april 2012 tot 15 april 2012
Details :

De jaarlijkse “citytrip” van de Boonkring gaat dit seizoen naar de Turkse miljoenenstad Istanbul. Zoals steeds wordt het geen klassieke toeristische reis, maar willen we kennismaken met de sociale, culturele en politieke situatie van de stad.

Sarah Avci (KAV-intercultureel), een Brusselse van Turkse origine, begeleidt ons op onze reis. Bijzondere aandacht zal uitgaan naar maatschappelijke thema’s als godsdienst versus staat, vrouwenrechten, stadsontwikkeling, enz. Een stadsfietstocht zal er in Istanbul niet bij zijn wegens niet bepaald fietsvriendelijk, maar een wandeling langs de bazars en moskeeën zal niet ontbreken. Misschien zit er wel een boottocht op de Bosporus in?

Het aantal deelnemers is beperkt tot 30 leden.

Op zaterdag 17 maart vanaf 15:00 u organiseren we naar aanleiding van deze Istanbulreis een gevarïeerde namiddag in de Sazz'n Jazz - Koningstraat 241 te Sint-Joost-ten-Node (rechtover de Ultieme) - met bijkomende informatie over de reis, maar ook met een niet te missen optreden van Gavur Gelinler, een Turkse meidengroep (9-koppig). We luisteren ook naar de verhalen van hoe ze hier in België zijn terechtgekomen (het verhaal van hun familie). Sarah Avci, die ons begeleidt in Istanbul, vertelt ook hoe haar familie in België (Gent) is terechtgekomen. En de verantwoordelijke van Sazz'n Jazz, Ali Bagseven, geeft wat uitleg over de 'music room' zoals ze Sazz'n Jazz noemen. En...er wordt Turkse meze voorzien.

Inschrijven is wel nodig en kan via mail (lpboonkring@hotmail.com) of via tel. (Lieve: 0499 14 74 46) en dit voor 9 maart.