Archief

Tour de Bruxelles Arabe

Datum: 15 oktober 2011 13:30 tot 18:00
Details :

Van harte welkom op de”tour de Bruxelles Arabe’, een stadstocht langs diverse centra en verenigingen die werken vanuit de Arabische cultuur. Hoe ziet hun werking eruit? Welk publiek bereiken ze? Wat zijn de uitdagingen? Steek uw licht op in bruisend Brussel en laat u verrassen, de cliché’s voorbij. Want Brussel is een laboratorium voor de toekomst, zegt men.

Een aantal Arabische vrouwen van de Arab Woman Solidarity Association Belgium en de Busselse acteur en theatermaker Ben Hamidou (onder voorbehoud) begeleiden ons op onze tocht.

- 13u30: vertrek van de bus aan het gemeentehuis van Etterbeek

- 14u : afspraak in La Maison des Cultures et de la Cohésion Sociale /Het Huis van Culturen en Sociale Samenhang, Mommaertsstraat 4 in Sint-Jans- Molenbeek. Ontmoeting met Sofie Abts en met Marokkaanse artiesten van dit huis dat zich op korte tijd geprofileerd heeft als actief, participatief centrum met aandacht voor uitwisseling van culturen.

- 15u15: met de bus naar het Centre Culturel Arabe, Middaglijnstaat 20 in Sint-Joost. Het is de Brusselse poot van het ‘Europees Instituut voor de Arabische Cultuur, seculier en onafhankelijk’. Een ‘laic’ centrum dus, met veel aandacht voor het interculturele. Onze gids is Hawa Djabali.

- 16u30: met de bus naar Daarkom, het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis aan de Prinsenstraat 8 in Brussel Stad, dat maar pas zijn deuren opende. Welke plannen worden er gesmeed voor dit eerste volwaardige werkjaar?

We sluiten af om 18u. Voor hen die willen meerijden: de bus rijdt terug naar Etterbeek.

Inschrijven is nodig!

Graag op voorhand storten: 5 euro p.p. ( voor niet-leden) of 3 euro p.p. (voor leden LPBkring) op rekening 001-1199489-63 van de Boonkring, Nieuwelaan 60, 1040 Etterbeek

Info: Lieve Franssen 0499.14 74 46