Archief

Protestmars Make Peace Great Again

Datum: 7 juli 2018 15:00
Details :

7 juli 2018 -  15u - Brussel Noord

Trump bezoekt ons land wellicht op 11 en 12 juli voor een NAVO-top. Op de agenda: meer defensie-uitgaven door alle NAVO landen, ook België. Het Trump Not Welcome-platform roept op om zaterdag 7 juli terug de straat te claimen. Wij willen niet meestappen in dit militair opbod ten koste van armoedebestrijding, sociale bescherming, de aanpak van klimaatverandering, een humaan opvangbeleid voor vluchtelingen en een diverse en solidaire samenleving. Doe je mee?

 

Kom op zaterdag 7 juli naar Brussel en zeg samen met ons 'Neen' tegen Trump, zijn beleid en dat van zijn Europese evenknieën. Laat ons samen een boodschap geven:

Voor vrede

Tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen en de militarisering die Trump en de NAVO ons willen opleggen. Wij willen ons belastinggeld geïnvesteerd zien in onderwijs, gezondheidszorg, klimaat en internationale solidariteit! Voor een wereld zonder kernwapens!

Voor een leefbare wereld

Te gek voor woorden: bruinkoolcentrales worden heropend en jodiumpillen verspreid om ons te beschermen tegen scheuren in de kerncentrales. Wij willen een solidair en daadkrachtig klimaatbeleid voor een duurzame toekomst.

Voor een tolerante en solidaire samenleving

Racisme, seksisme, homo- of transofobie, intimidatie, criminalisering van zij die oorlog ontvluchten en mensen die hun huis openstellen uit solidariteit … Rechten waarvoor de strijd lang geleden is aangevat, liggen onder vuur. Wij komen op voor de rechten van alle mensen, vanuit de principes van gelijkheid en solidariteit.

voor sociale rechten

Voor de belangen van de 99%. Neen aan de zelfbedieningspolitiek van regeringen die bestuurd worden door en voor de rijkste 1%. Genoeg besparingspolitiek. Tijd om te investeren in de samenleving.

Wil je als organisatie deze oproep mee onderschrijven? Contacteer dan trumpnotwelcome.be@gmail.com

Stap mee met ons op op zaterdag 7 juli en laat je stem horen. Laat ons tonen dat we verenigd zijn voor een vreedzame, duurzame en solidaire toekomst. United we stand!

Praktisch

15u Verzamelen @Brussel-Noord

Speeches en concerten worden bevestigd

Route

We verzamelen om 15u aan Brussel Noord.

Meenemen

Jezelf, je goed humeur en veel lawaai!

Zie ook: https://www.trumpnotwelcome.be/nederlands/