Archief

IK BEN DE ANDER / JE SUIS L'AUTRE

Datum: 9 november 2015 tot 22 november 2015
Details :

TENTOONSTELLING

Ik ben de ander
Plaatsen van eredienst in Brusselse wijken

Meer dan een jaar lang doorkruiste een groepje fotografen de straten en pleinen van onze hoofdstad op zoek naar bekende en minder gekende gebouwen die de aanwezigheid van verschillende godsdienstige levensbeschouwingen een gezicht geven en vragen stellen bij de aanwezigheid van geloof en geloofsbeleving in onze gemeenschappelijke openbare ruimte. Kerktorens en minaretten, inkomdeuren van moskeeën, gevels van synagogen, etalages en aankondigingen van allerlei tempels : de tentoonstelling levert een verrassend beeld op van de multiconfessionele en multiculturele diversiteit van Brussel. De tentoonstelling nodigt ons uit om na te denken over verschillende aspecten van onze Brusselse culturele (super)diversiteit en over waarden als vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Mis dit uniek project niet!

Van 9 tot 22 november 2015 is de tentoonstelling Ik ben de ander – Plaatsen van eredienst in Brusselse wijken te bekijken in de Sint-Jan-de-Doperkerk in hartje Molenbeek.

Plaats:   Sint-Jan-Baptistkerk, Sint-Jan-Baptistvoorplein in 1080 Sint-Jans-Molenbeek.

Toegankelijk van dinsdag tot zaterdag van 14 u tot 18 u en op zondag van 9 u tot 14 u 30 (of op afspraak).

Alle info op  0495 77 87 02.

gratis inkom


Naar aanleiding van deze tentoonstelling stelde de commissaris van de tentoonstelling, Carlos Theus, een tweetalige publicatie samen (200 blz) met tevens een selectie uit de tentoongestelde foto's. Bestel vandaag nog dit boek aan de prijs van 12 euro door storting op BE40 0011199489 63 van de Louis Paul Boonkring onder vermelding van "Publicatie Ik ben de ander / Je suis l'Autre".


Een sociaal-cultureel projet van de Louis-Paul Boonkring vzw, met steun van het Ministerie van Nederlandse Cultuur, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de gemeenten Sint-Jans-Molenbeek en Etterbeek, VOEM, FORA.